Workshop ‘Langer genieten van fruitoogst’

Op zondagochtend 21 september jl. vindt in de kantine van de Herenboerderij Ulingshof een workshop ‘Langer genieten van fruitoogst’ plaats.

Veertien deelnemers gaan gedurende twee uur geboeid aan de slag, onder leiding van herboriste en voedingskundige Rika Verhoef.

Eerst worden alle mogelijke verwerk- en bewaarmethoden van fruit besproken, zoals drogen, invriezen, inmaken en fermenteren. Evaringen worden uitgewisseld en veel vragen worden beantwoord. Daarna proeven de deelnemers verschillende toepassingen, zoals gedroogde appeltjes, warme appeltjes met kaneel en boter (gebakken op een waxinelichtje), chutney en kort gefermenteerde appelschijfjes.

Daarna gaat iedereen zelf aan de slag met potten, appelschijfjes, pekelwater en verschillende kruiden en specerijen naar eigen smaak, zoals laurier, rozemarijn, dragon, basilicum, venkel, kruidnagel, kaneel en cardemom. Iedereen gaat enthousiast naar huis met een of meer gevulde potten. We zijn benieuwd naar de reacties over de resultaten en gedeelde recepten door Rika Verhoef!

De laatste workshop van dit jaar: ‘Fermenteren van je eigen Groenten en Fruit’, is verplaatst naar maandagavond 20 oktober a.s., en er zijn nog enkele plekken vrij.